top of page

עבודה לישראלים בדובאי

ב-13 באוגוסט הכריז נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, על הסכם שלום היסטורי בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות, שתי מדינות שאינן חולקות גבולות ומעולם לא יצאו למלחמה זו בזו. ההסכם ממסד את היחסים שהשתפרו מאז 2004, כאשר מוחמד בן זאיד - אדריכל מדיניות החוץ ההתערבותית של איחוד האמירויות - הפך לנסיך הכתר של אבו דאבי, סגן המפקד העליון של הכוחות המזוינים של האמירויות, ובזכות בריאותו הרעה של אחיו למחצה, המנהיג בפועל של המדינה. תחת שלטונו, היחסים עם ישראל הפכו מטובים לטובים יותר. (אפילו רצח המפקד הצבאי של החמאס על ידי המוסד בדובאי ב-2010 לא יכול היה לזעזע אותם.) ב-2018, איחוד האמירויות הזמינה אתלטים ישראלים להשתתף בגראנד סלאם של אבו דאבי ואפשרה להם להציג את דגלם ולשיר את ההמנון הלאומי שלהם. שר הספורט והתרבות הישראלי ליווה את הספורטאים והוזמן על ידי רשויות האמירויות לבקר במסגד הגדול של שייח' זאיד באבו דאבי. ב- 2019 התפרסמו ידיעות על עסקה סודית שבמסגרתה תספק ישראל לחיל האוויר האמירי שני מטוסי מעקב מתוחכמים. איחוד האמירויות גם איפשרה לישראל לקבל את הביתן שלה בתערוכת אקספו 2021 בדובאי. מוחמד בן זאיד שכנע את עבד אל-פתאח אל-בורהאן, יו"ר מועצת המעבר השלטת בסודן, להיפגש עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו באוגנדה. הפגישה אפשרה למטוסי סילון ישראלים לטוס מעל המרחב האווירי של סודאן. כמחווה של רצון טוב, אבו דאבי סיפקה לישראל 100,000 ערכות לבדיקת וירוסים ביוני 2020. אז האם עכשיו, כשהיחסים כמעט נורמלים וכוללים גם טיסות סדירות שיוצאות מישראל לדובאי עם אלפי תיירים מרוצים, נראה גם הגירה של ישראלים לדובאי? ואם כן, האם יש עבודה לישראלים בדובאי?




מהם היתרונות הכלכליים של הסכם אברהם?

עת חתימת ההסכם, איחוד האמירויות וישראל ביקשו להדגיש את הדיבידנדים הכלכליים שמציעה הנורמליזציה, במיוחד דובאי, שמבקשת ללא הרף להרחיב את מגזרי התיירות, הטכנולוגיה והעסקים שלה. שני הצדדים פתחו שגרירויות זה במדינות אחרות וחתמו על שפע של הסכמי סחר, ומשנת 2020, מספר סטארט-אפים ישראלים בתחומי הבינה המלאכותית, הפינטק והחקלאות הקימו חנויות באיחוד האמירויות. חילופי עסקים בין שתי המדינות, שכלכלותיהן נפגעו קשות ממגיפת הקורונה, הגיעו באוגוסט 2021 ל-500 מיליון דולר - לא כולל השקעות - בעקבות עסקאות תיירות, תעופה ושירותים פיננסיים. לפי הקונסוליה של ישראל בדובאי, כמעט 200,000 ישראלים ביקרו באיחוד האמירויות מאז כינון הקשרים. אבל השאלה הנשאלת - האם הם יכולים למצוא עבודה בדובאי? והתשובה היא - כן, בהחלט. מאז פתיחת השערים נפתחו גם אינספור הזדמנויות ומשרות עבודה לישראלים בדובאי. דובאי מקבלת בברכה ערב רב של עובדים זרים, וכעת - גם ישראלים, כך שאם אתם מעוניינים לעבוד בסביבה מאתגרת אך מתגמלת, להרוויח סכומי כסף לא רעים בכלל ולחיות ברמת חיים גבוהה, אולי עבודה בדובאי היא אופציה מעניינת עבורכם.


איך ישראלים יכולים לקבל ויזת עבודה בדובאי?

אז אמנם דובאי מעסיקה בברכה גם ישראלים, אבל זה לא אומר שאפשר פשוט לעלות על מטוס, להגיע לשם ולהתחיל לעבוד. ישנם כמה דברים שחייבים לארגן מראש, כי בסופו של דבר דובאי היא מדינה מאד מאורגנת ומסודרת וחובה להחזיק ויזת עבודה תקפה כדי לעבוד שם. איך עושים זאת? על מנת לקבל אשרת כניסה לאיחוד האמירויות, תחילה עליכם לקבל אישור מכסת ויזה ממשרד העבודה של איחוד האמירויות (MOL). אם אתם מבקשים לעבוד באיחוד האמירויות, ההנחה היא שיש לכם מעסיק שגר באיחוד האמירויות שמבקש זאת בשמכם. לאחר מכן, המעסיק באיחוד האמירויות חייב לשלוח את חוזה הצעת העבודה לחתימת העובד. מסמך זה חייב להיות בערבית, אנגלית ובשפת האם של העובד אם זו שונה, כך שבמקרה שלנו - גם בעברית. לאחר מכן, מכתב זה חייב להיבדק על ידי משרד העבודה של איחוד האמירויות. תהליך זה לוקח בדרך כלל כמה ימים. השלב הבא הוא קבלת אישור עבודה ממשרד העבודה של איחוד האמירויות הערביות. בעוד שעיבוד אישור עבודה רשמי לוקח קצת יותר זמן, ה-MOL יכול להנפיק אשרת כניסה לעבודה. זה נקרא גם ויזה ורודה. זה מאפשר לכם להיכנס לאיחוד האמירויות, ונותן לכם חודשיים להתחיל את עבודתכם, בזמן שאישור העבודה הרשמי נמצא בתהליך ההנפקה. במהלך תקופה זו, עליכם להגיש בקשה לתעודת זהות של האמירויות ולעבור בדיקה רפואית. בנוסף, יש להגיש את חוזה העבודה לאחר פרסום התוצאות הרפואיות. לאחר שלב זה, יונפק אישור העבודה, וכן תורשו להגיש בקשה לביטוח רפואי, דרישת חובה באיחוד האמירויות. לבסוף, תצטרכו לקבל אשרת שהייה עבורכם ועבור משפחתכם, הנדרשת לפתיחת חשבון בנק, רישום רכב על שמכם ועוד. רק לאחר קבלת אשרת שהייה, ניתן לקבל תעודת זהות של האמירויות. כל התהליך המפורט לעיל אורך חודש עד חודש וחצי.


ויזת עבודה לעצמאים

הדרישה הראשונה של אשרת עבודה עצמאית היא למצוא נותן חסות. חסות לעצמאיים ניתן לקבל דרך "אזור חופשי", כמו קבלן של חברה מבוססת או דרך אדם פרטי. אשרות עבודה עצמאית נקראות לעתים קרובות אשרות עצמאיות. כאשר אתם מגישים בקשה עבור ויזה לעצמאיים, תצטרכו להציג את הכישורים המתאימים בתחום שבו אתם מתכוונים לעבוד.


ישנם מספר סוגי ויזות לעצמאיים שכדאי לקחת בחשבון:

  • משקיעים בנכס

  • יזמים

  • משקיעים בהשקעות ציבוריות של לפחות 10 מיליון דירהם (2.7 מיליון דולר)

  • פרילנסרים

חושבים על נקודת פתיחה טובה לקריירה חדשה? שינוי כיוון? הרפתקה מדברית יוצאת דופן? אולי כדאי לכם להתחיל לחשוב על עבודה בדובאי…

192 צפיות

コメント


bottom of page